temat mocowania chłodnicy był opisywany http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ie+ch%B3odnicy
Co się dzieje z centralnym zamkiem?????
Zwiń
X
-
Co się dzieje z centralnym zamkiem?????
Witam.
Mam nadzieje, że ktoś będzie mi mógł pomóc, bo mam problem z centralnym zamkiem. Przeczytałem sporo na ten temat na forum, ale nie znalazłem identycznego przypadku. Mam Octavke wersje elegance, więc mam pełna elektryke, a problem jest taki, że nie mogę zamknąć drzwi z pilota, tzn. od czasu do czasu się uda, co mnie oczywiście nie zadawala, bo chcę żeby zawsze się zamykały. Z otwieraniem pilotem nie ma problemu. Jak używam klucza to nie ma żadnego problemu z zamknięciem, od wewnątrz również mogę blokować wszystkie drzwi tylko problem jest z pilotem. Bateria jest dobra. Byłem u elektryka, który posprawdzał kable sprawdził moduł komfortu i stwierdził, że wszystko jest OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być???
-
-
Hmm, mi tez sie to kiedys wysypalo. Raz sie zamykal, a raz nie, tylko za cholere nie pamietam co zrobilem, czy wzialem drugi klucz i juz tak drugi rok jezdze, czy wymienilem baterie w tamtym, no nie pamietam. Ale problem dokladnie taki sam. Alarm zamykal drzwi, a klucz zamknac chcial raz na jakis czas, a otwarcie dzialalo zawsze.
Komentarz
-
-
Mam coś podobnego.Tyle że oba piloty już nie działają.Jeden działał, tak że zamykał auto ale go nie otwierał.
I teraz tak: jeden magik od pilotów siedzi nad nimi już kilka dni i nie może dojśc co się zwaliło, a wczasie rozmowy telefonicznej, mówił że scyzoryki (nie tylko w skodzie) psują się na potęgę.Ale do tej pory nie udało mu się nic zrobić, ostatnia wersja jest taka, że procesory w pilocie padły.... :cry:
Na szybko gdy je oglądałe,w jednym z nich wypatrzył że jakieś "nóżki się odlutowały".
Więc może znajdź jakiegoś gościa od pilotów i niech to sprawdzi.
Jeszcze, jeśli zmieniałeś baterie to możliwe że piloty się rozsychronizowały, musisz przy zamkniętym aucie, nacisnąć jeden z guzików (dowolny) ,włożyć klucz do drzwi i otworzyć go ręcznie - ta procedura opisana jest w instrukcji - może pomoże.
[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 10:42 ]
EDIT:
Właśnie dzwoniłem do magika, i podobno je naprawił!??
Gdy odbiorę i sprawdzę to dam zanć co i jak
Komentarz
-
-
Elektryk też coś mówił, że jego zdaniem to coś z programowaniem klucza, ale nie był pewny!!! Co do kluczy to nie wiem czy są oryginalne czy dorabiane, bo mam octavke od niedawna, a poprzedni właściciel nic na ten temat nie wspominał. Można jakoś sprawdzić czy są oryginalne??? Chciałem nadmienić, że problem z zamykanie występuje w obu kluczach. Co do baterii to pojechałem z nią do ASO, bo nie wiedziałem jak się dostać do tego klucza i tam mi powiedzieli, że bateria jest OK.
Komentarz
-
-
Próbowałem tej metody z naciśnięciem guzika i otworzenie auta kluczem, ale niestety nie pomogło. Zostaje mi chyba znaleść jakiegoś speca co będzie umiał rozebrać kluczyk i sprawdzić czy jest z nim wszystko w porządku lub zaprogramować klucze od nowa choć z tego co napisał nico21 nie będzie to łatwe do zrobienia!!!
[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:30 ]
Byłem dzisiaj u elektryka, który zaprogramował mi nowe klucze, ale niestety nic to nie dało, bo centalny zachowywał się jak dawniej!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że teraz dalej nie mogę zamknąć moje octavki pilotem, ale nie mogę teraz nawet otworzyć z czym wcześniej nie było problemu!!!( Poprostu ręce mi opadają. No i ciągle nie wiadomo gdzie jest problem...
[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:31 ]
Byłem dzisiaj u elektryka, który zaprogramował mi nowe klucze, ale niestety nic to nie dało, bo centalny zachowywał się jak dawniej!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że teraz dalej nie mogę zamknąć moje octavki pilotem, ale nie mogę teraz nawet otworzyć z czym wcześniej nie było problemu!!!( Poprostu ręce mi opadają. No i ciągle nie wiadomo gdzie jest problem...
[ Dodano: Sob 23 Gru, 06 01:54 ]
Chyba będe zmuszony do wymiany modułu komforu, więc mam pytanko, gdzie można go kupić w miarę tanio i jakie ma mieć oznaczenie, bo się nie orientuję?! Mam Octavkę z 2001 roku 110 KM AHF wersja Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rad10Próbowałem tej metody z naciśnięciem guzika i otworzenie auta kluczem, ale niestety nie pomogło. Zostaje mi chyba znaleść jakiegoś speca co będzie umiał rozebrać kluczyk i sprawdzić czy jest z nim wszystko w porządku lub zaprogramować klucze od nowa choć z tego co napisał nico21 nie będzie to łatwe do zrobienia!!!
[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:30 ]
[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:31 ]
[ Dodano: Sob 23 Gru, 06 01:54 ]
Chyba będe zmuszony do wymiany modułu komforu, więc mam pytanko, gdzie można go kupić w miarę tanio i jakie ma mieć oznaczenie, bo się nie orientuję?! Mam Octavkę z 2001 roku 110 KM AHF wersja Elegance
mam podobne objawy od dłuższego czasu i nikt Mi nie mógł pomóc, ani ASO ani inni
mędrcy
po pierwsze, jeżeli kluczyk raz działał raz nie działał i potem zamilkł (te same objawy)
to nie od razu, że kluczyk padł - VAG się kłania (posprawdzać pod kątem mikrowłączników)
po drugie, nie padł Ci kolego rad10 "moduł komfortu" i nie wymieniaj go od razu,
bo w takim razie i lusterka(elektryka), centralny zamek za pomocą pilota itp. nie działało
po trzecie, moim zdaniem, co wystąpiło u mnie to padł sterownik w drzwiach kierowcy,
on jest umiejscowiony wraz z silniczkiem podnoszenia szyb i to jest przyczyną nie
działającego centralnego zamka z pilota
Życzę Ci abyś dobrze posprawdzał i nic na Hura nie kupował abyś potem się nie
rozczarował, że kasa poszła w błoto a problem pozostał....(dobry specjalista z VAG'iem)
Wesołych Świąt...Seat Leon TS
Skoda Octavia 1.6 LX
Komentarz
-
-
Mam to samo, raz wciskam i nic, a za innym razem, wciskam i elegancko sie zamyka/otwiera. Mi sie wydaje ze to kwestia przycisku, bo jak rozbiore go, poprawie przyciski, to przez iles tam wcisniec dziala sprawnieByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Jest Temat to nie bede zakldac nowego wątku : MAM PROBLEM
W swojej O1 mam takowy problem ze jak jade i chce zamknac autko to zamykaja sie wszystkie zamki ale po chwili otwiera mi sie rygiel kierowcy, po kilku razach odbijania wkoncu zaskoczy.
Nie ma tego problemu jak zamykam autko z pilota .
Ma ktos jakis pomysl co sie dzieje?
dzieki za wszystkie odpowiedziBYŁ : MÓJ SZKODNIKhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
Wiesz prawda jest taka że jak wcisnę przycisk tam łokciem to trzyma, ale bez sensu jest topo to mam przycisk. Ex mówi że albo sterownik, albo autko podłączyć pod Vaga i sprawdzić czy coś komp pokaże ...
BYŁ : MÓJ SZKODNIKhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
Komentarz
-
-
Chyba będę musiał pojechać do znajomego elektryka i dowiedzieć się jaka może być tego przyczyna ....BYŁ : MÓJ SZKODNIKhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
Komentarz
-
Komentarz