Co się dzieje z centralnym zamkiem?????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Quaki
    Classic
    • 2007
    • 10

temat mocowania chłodnicy był opisywany http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ie+ch%B3odnicy
  • rad10
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 180

Witam.
    Mam nadzieje, że ktoś będzie mi mógł pomóc, bo mam problem z centralnym zamkiem. Przeczytałem sporo na ten temat na forum, ale nie znalazłem identycznego przypadku. Mam Octavke wersje elegance, więc mam pełna elektryke, a problem jest taki, że nie mogę zamknąć drzwi z pilota, tzn. od czasu do czasu się uda, co mnie oczywiście nie zadawala, bo chcę żeby zawsze się zamykały. Z otwieraniem pilotem nie ma problemu. Jak używam klucza to nie ma żadnego problemu z zamknięciem, od wewnątrz również mogę blokować wszystkie drzwi tylko problem jest z pilotem. Bateria jest dobra. Byłem u elektryka, który posprawdzał kable sprawdził moduł komfortu i stwierdził, że wszystko jest OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być???

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Stawiam na zle zaprogramowany kluczyk. Czy nie jest to przypadkiem dorbiany kluczyk?? - czesto z dorabianym kluczykiem sa takie szopki. Nawet Aso ma problem z dorobienie dodrze kluczyka.
      DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Hmm, mi tez sie to kiedys wysypalo. Raz sie zamykal, a raz nie, tylko za cholere nie pamietam co zrobilem, czy wzialem drugi klucz i juz tak drugi rok jezdze, czy wymienilem baterie w tamtym, no nie pamietam. Ale problem dokladnie taki sam. Alarm zamykal drzwi, a klucz zamknac chcial raz na jakis czas, a otwarcie dzialalo zawsze.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Mam coś podobnego.Tyle że oba piloty już nie działają.Jeden działał, tak że zamykał auto ale go nie otwierał.
          I teraz tak: jeden magik od pilotów siedzi nad nimi już kilka dni i nie może dojśc co się zwaliło, a wczasie rozmowy telefonicznej, mówił że scyzoryki (nie tylko w skodzie) psują się na potęgę.Ale do tej pory nie udało mu się nic zrobić, ostatnia wersja jest taka, że procesory w pilocie padły.... :cry:

Na szybko gdy je oglądałe,w jednym z nich wypatrzył że jakieś "nóżki się odlutowały".
          Więc może znajdź jakiegoś gościa od pilotów i niech to sprawdzi.

Jeszcze, jeśli zmieniałeś baterie to możliwe że piloty się rozsychronizowały, musisz przy zamkniętym aucie, nacisnąć jeden z guzików (dowolny) ,włożyć klucz do drzwi i otworzyć go ręcznie - ta procedura opisana jest w instrukcji - może pomoże.

[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 10:42 ]
          EDIT:
          Właśnie dzwoniłem do magika, i podobno je naprawił!??
          Gdy odbiorę i sprawdzę to dam zanć co i jak

Komentarz

• rad10
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2006
            • 180

Elektryk też coś mówił, że jego zdaniem to coś z programowaniem klucza, ale nie był pewny!!! Co do kluczy to nie wiem czy są oryginalne czy dorabiane, bo mam octavke od niedawna, a poprzedni właściciel nic na ten temat nie wspominał. Można jakoś sprawdzić czy są oryginalne??? Chciałem nadmienić, że problem z zamykanie występuje w obu kluczach. Co do baterii to pojechałem z nią do ASO, bo nie wiedziałem jak się dostać do tego klucza i tam mi powiedzieli, że bateria jest OK.

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

Sprawdź procedurę , o której napisałem powyżej.
              Odebrałem swoje piloty, i właśnie jednego tak uruchomiłem jak napisałem.

Oczywiście piloty były uszkodzone, nóżki przy procesorze oraz inne pierdy (coś popękało) - mogę pomóc w naprwie jak coś to priv.

Komentarz

• rad10
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 180

Próbowałem tej metody z naciśnięciem guzika i otworzenie auta kluczem, ale niestety nie pomogło. Zostaje mi chyba znaleść jakiegoś speca co będzie umiał rozebrać kluczyk i sprawdzić czy jest z nim wszystko w porządku lub zaprogramować klucze od nowa choć z tego co napisał nico21 nie będzie to łatwe do zrobienia!!!

[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:30 ]
                Byłem dzisiaj u elektryka, który zaprogramował mi nowe klucze, ale niestety nic to nie dało, bo centalny zachowywał się jak dawniej!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że teraz dalej nie mogę zamknąć moje octavki pilotem, ale nie mogę teraz nawet otworzyć z czym wcześniej nie było problemu!!! ( Poprostu ręce mi opadają. No i ciągle nie wiadomo gdzie jest problem...

[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:31 ]
                Byłem dzisiaj u elektryka, który zaprogramował mi nowe klucze, ale niestety nic to nie dało, bo centalny zachowywał się jak dawniej!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że teraz dalej nie mogę zamknąć moje octavki pilotem, ale nie mogę teraz nawet otworzyć z czym wcześniej nie było problemu!!! ( Poprostu ręce mi opadają. No i ciągle nie wiadomo gdzie jest problem...

[ Dodano: Sob 23 Gru, 06 01:54 ]
                Chyba będe zmuszony do wymiany modułu komforu, więc mam pytanko, gdzie można go kupić w miarę tanio i jakie ma mieć oznaczenie, bo się nie orientuję?! Mam Octavkę z 2001 roku 110 KM AHF wersja Elegance

Komentarz

• Grisza'Men
                  Classic
                  • 2005
                  • 14

Zamieszczone przez rad10
                  Próbowałem tej metody z naciśnięciem guzika i otworzenie auta kluczem, ale niestety nie pomogło. Zostaje mi chyba znaleść jakiegoś speca co będzie umiał rozebrać kluczyk i sprawdzić czy jest z nim wszystko w porządku lub zaprogramować klucze od nowa choć z tego co napisał nico21 nie będzie to łatwe do zrobienia!!!

[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:30 ]

[ Dodano: Pią 22 Gru, 06 15:31 ]

[ Dodano: Sob 23 Gru, 06 01:54 ]
                  Chyba będe zmuszony do wymiany modułu komforu, więc mam pytanko, gdzie można go kupić w miarę tanio i jakie ma mieć oznaczenie, bo się nie orientuję?! Mam Octavkę z 2001 roku 110 KM AHF wersja Elegance
                  witaj
                  mam podobne objawy od dłuższego czasu i nikt Mi nie mógł pomóc, ani ASO ani inni
                  mędrcy
                  po pierwsze, jeżeli kluczyk raz działał raz nie działał i potem zamilkł (te same objawy)
                  to nie od razu, że kluczyk padł - VAG się kłania (posprawdzać pod kątem mikrowłączników)
                  po drugie, nie padł Ci kolego rad10 "moduł komfortu" i nie wymieniaj go od razu,
                  bo w takim razie i lusterka(elektryka), centralny zamek za pomocą pilota itp. nie działało
                  po trzecie, moim zdaniem, co wystąpiło u mnie to padł sterownik w drzwiach kierowcy,
                  on jest umiejscowiony wraz z silniczkiem podnoszenia szyb i to jest przyczyną nie
                  działającego centralnego zamka z pilota
                  Życzę Ci abyś dobrze posprawdzał i nic na Hura nie kupował abyś potem się nie
                  rozczarował, że kasa poszła w błoto a problem pozostał....(dobry specjalista z VAG'iem)
                  Wesołych Świąt...
                  Seat Leon TS
                  Skoda Octavia 1.6 LX

Komentarz

• Marian
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 225

ostatnio mój centarny zamek działa w nagrzanym samochodzie. na zimno raczej nie :szeroki_usmiech
                    Miał ktoś ciepłolubny cntarl?
                    20v

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Mam to samo, raz wciskam i nic, a za innym razem, wciskam i elegancko sie zamyka/otwiera. Mi sie wydaje ze to kwestia przycisku, bo jak rozbiore go, poprawie przyciski, to przez iles tam wcisniec dziala sprawnie
                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bobas
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1676

Jest Temat to nie bede zakldac nowego wątku : MAM PROBLEM

W swojej O1 mam takowy problem ze jak jade i chce zamknac autko to zamykaja sie wszystkie zamki ale po chwili otwiera mi sie rygiel kierowcy, po kilku razach odbijania wkoncu zaskoczy.

Nie ma tego problemu jak zamykam autko z pilota .

Ma ktos jakis pomysl co sie dzieje?

dzieki za wszystkie odpowiedzi
                        BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• Maru 123
                          RS
                          • 2008
                          • 4660

bobas, mam dokładnie tak samo ale tylko czasem. myślę że wina może leżeć w kablach które popękały i czasem łączą a czasem nie...
                          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• bobas
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1676

Wiesz prawda jest taka że jak wcisnę przycisk tam łokciem to trzyma, ale bez sensu jest to po to mam przycisk. Ex mówi że albo sterownik, albo autko podłączyć pod Vaga i sprawdzić czy coś komp pokaże ...

Komentarz

• Maru 123
                              RS
                              • 2008
                              • 4660

mi vag nic nie pokazuje w tym temacie :roll:
                              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• bobas
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1676

Chyba będę musiał pojechać do znajomego elektryka i dowiedzieć się jaka może być tego przyczyna ....

Komentarz

• Maru 123
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4660

bobas, jak będziesz już wiedział to napisz :wink: będzie dla pokoleń
                                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

Pracuję...